Assalamualaikum,Compressor jalan dan angin sejuk, bila mula2 ON, lepas sampai satu tahap compressor berhenti terus dan angin panas mula keluar. Hose aircond ni merupakan kali kedua aku tukar hujung tahun lepas aku pernah tukar juga gara-gara bocor.. Kalau korang perasan nampak tak getah tu macam berminyak..

Sebelum tu aku dah study dan cari maklumat pasal service aircond myvi ni serta anggaran kos jika berlaku kerosakkan melalui internet. Salam bro..betul ke masa mula2 nk pasang aircond kena buang dulu gas..bila tanya yg tukang pasang tu de ckp kena pum dulu dengn cara buang gas… Ada yang kata kalau kereta dah 5 tahun atau jarak perjalanan kita dah melebihi 150,000km bersedialah untuk tukar kondensor yang baru.. Sebab aku punya kereta memang dah lebih dari 150,000km memang patutlah dah rosak.. Di bawah ini merupakan daftar recomend servis aircond rumah murah. Nilah proses untuk keluarkan kondensor yang dah rosak..

Inilah punca utama yang anda perlu ambik perhatian. Mende ni mesti dicuci sekerap mungkin untuk pastikan Cooling Coil dapat bertahan lama. Assalamualaikum,terima kasih kerana sudi berkongsi.. Kerja-kerja kedai servis yang berkualiti dan cooling coil untuk dicuci.. Kalo york bley dapat dalam rm190.

15 tahun dulu pernah buat keje aircond.. Jai, terima kasih dgn kata2 perangsang tersebut. Sy cuba berkongsi, terdapat sokongan dari otai2 lain gak utk membantu rakan2 sekalian.Pendapat saya, baik di vacuum dulu gas yg lama bg clear semua then topup gas baru memandangkan dan 8 tahun mencuruh khidmat.

Tetiba aircond kereta aku tidak sejuk masa aku ontheway gi jemput cik isteri dari pejabat sepanjang perjalanan hanya keluar angin panas je. Salam, sy nak alihkan indoor unit. Nak tutup paip gas yg mana atu untuk simpan gas dlm tabung?

Nah, itu adalah recomend servis aircond rumah murah, dan disyorkan tidak melakukan pembaikan itu sendiri, kerana aircond itu adalah barang elektronik supaya ia mesti dilakukan oleh pakar. Slm aircond acson 1 hp..da sevis..sejuk ..x lama pastu bekelip lampu oren 3 kali bertrusan n kluar angin panas.sy terpaksa off dan on semula.. Salam bro.nk tnya.aircond sy compressor jalan dr on xbrenti2.pnh sekali compressor overheat smpi trip eletrik satu umah.aper mslh nyer yer.bkn ptt aircond die auto on off ker.. Harini aku nak share kat korang cara nak servis aircond sendiri kat rumah. Bermodalkan RM25 ringgit jer kompom aircond korang yang kat rumah yang dah tak sejuk tu terus jadi macam baru. Nilah antara komponen yang terpaksa ditukar selepas 5 tahun aircond aku tak diservice..

Jangan lupa dapatkan model num semasa membeli. Buka indoor dan alirkan air biasa dan tengok flow. Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Tp skrg nie mslh bunyi ngan x sejuk dtg balik.. Mintak pendapat sifu aircond.. Cerita ni dah hampir seminggu yang mana tak sempat-sempat nak share dengan pembaca semua, bermula ceritanya dari beberapa hari sebelum aku bawa kereta aku gi service dekat pusat service aircond..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Speak to an Experts
JMS Financial Service
Hello!!! Is your monthly transaction is above 20 lakhs? You are eligible for Unsecured Business Loan.